Ett favorit recept på brownies / chokladrutor. Väldigt enkelt och väldigt gott.
Sätt ugnen på 200 grader.
5 ägg
4dl socker
4 1/2 dl mjöl
en nypa salt
6 msk kakao
2 dl vatten
300 g smält smör
200g choklad (i smeten)
200 g choklad till glasyren
Kakan gör du så här, vispa ägg och socker pösigt.
Rör i mjöl, en nypa salt, kakao och vatten.
Smält 300 g smör och rör i.
Klä 30*40 långpanna, häll i smeten och strö 200 g hackad choklad (jag tog mörk choklad) över,
grädda ca 10 minuter i 200 grader. Den ska vara kladdig när man tar ut den.
Häll i 2dl grädde i en kastrull bryt i 200 g choklad (jag tog marabou schweizernöt) och värm tills chokladen smält.
Lått kakan och chokladsåsen svalna en stund och häll sedan över chokladsåsen.