
Ingridienser till sötpotatis och spenatpajen.
Sötpotatis 2st
Olivolja
Filodeg 1 förpackning
Schalottenlök 1st
Vitlökskyyftor 2st
Babyspenat 1 liten påse
Ägg 3st
Mjölk 2dl
Torkad timjan 1/2 msk
Torkas rosmarin 1 tsk
Salt 1/2 tsk
Chevréost 100g
Machésallad 1 lite förpackning
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Skala och tärna(ca 1x1 cm) 2st sötpatatisar. Koka i lättsalltat vatten ca 7min (eller tills de är mjuka).
Efter att de har kokat klart lägg på avrinning.
2. Smörj en pajform rikligt med olivolja. Lägg upp 1 förp. filodeg. Fördela 5-7 ark i pajformen och pensla2. noga med olivolja. Förgrädda mitt i ugnen 4-5 min
3. Finhacka löken och fräs med 2st pressade vitlöksklyftor på medelvärme i olivolja.
Tillsätt sedan påsen med babyspenat och fräs ytterliggare 2min.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, timjan, rosmarin och salt. Tillsätt sedan lök och spenatblandningen.
5. Kögg ner sötpotatisen i det förgräddade pajskalet. Häll på äggstanningen och tillagga mitt i ugnen 25-30 min eller tills pajen är fast i mitten.
6, Dela upp chevr+eosten i bitar och strö över den nygräddade pajen, servera med machesallad.