Bönchilligryta med potatis och vitlöksyoghurt

 
 
Bajpotatisar 2st
Grön paprika 1st
Röd paprika 1st
Gul lök 1st
Chipotlechilli 1-2 från 1 burk chipotle el adobo
Olivolja
Vitlöksklyftor 4st
Paptrikapulver 1 1/2 msk
Spiskummin 1/2 msk
Socker 1 msk
Oregan 1/2 msk
Tomatpure 2 msk
Tomatsås 1 burk
Vatten 5dl
Grönskasbuljong 1 tärning
Svarta bönor 1 burk
Vita bönor 1 burk
Grekisk yoghurt 150 g
Salt
 
1. Tärna bakpotatisarna och båda paprikorna.
Skiva löken och 1-2 chipotlechilli
 
2. Hetta upp olivolja i en  stekgryta. Fräs grönskakerna och chillin du hacka upp, pressa ner 3st vitlöksklyftor.
 
3. Tillsätt kryddorna, tomatsås och vatten.
 
4. Häll av och skölj båda burkarna med bönor. Låt puttra i ca 6 min.
 
Nu är det dags för vitlöksyoghurt.
 
Pressa ner 1 vilöksklyfta i 150g grekisk yoghurt, smaka av med salt.
 
Taggar: brownie recept, chilliböngryta, mat, vegan, vegetariskt;

Kommentera inlägget här :