Carbonara

Ibland vill man ha något som går snabbt och inte tar hela dan som oftast till lunchen.
Italiensk fastfood som någon sa. Carbonara. I min variant har jag ärtor vet inte hur dom kommit dit men dom är ständigt återkommande.
 
500g pasta
4st ägg
salt
2 paket bacon
5-10 msk riven parmesanost
1 ½ dl ärtor (frysta)
 
Koka pastan i saltat vatten.
Börja stek bacon tills den är knaprig.
Vispa upp äggen med lite salt 1-2 krm
Tina upp ärtorna enligt anvisning på paketet
 
När pastan är färdig så häller du av vattent från kastrullen håll ner den knapperstekte baconen och rör ner äggsmeten, tillsätt sedan hälften av den rivan parmesanosten.
Rör om tills den stelanar något dock så ska det fortfarande vara krämigt.
Rör sedan ner resten av osten och ärtorna.
 
Follow on Bloglovin
 
 
Taggar: carbonara, karbonara, pasta carbonara, snabblagat, snabbmat;