Filodegsknyten med olika fyllningar.
Filodegsark torkar lätt så man får inte vara långsam i köket.
Lägg upp på en plåt pensla med smör, lägg på de antalark du ska använda, pensla med smör längst kanterna.
Skär filodegsarken i önskad storlek.
Vik till en trekant.
Vik ett av de nedre hörnen upp till motsat övre hörn så det bildas en trelant, fortsätt vik tills arket är slut.

Chilenska empanadas med filodeg.
Här måste man använda lite fler ark filodeg för att de ska hålla ihop, jag skulle säga att du behöver minst tre ark.
Här är fyllningen till empanadas:
Till 1 paket filodeg (vet ej om det finns olika många ark)
Nötfärs 1kg
Vilköksklyftor 4st
Gulalökar 4st
Salt
Oregano 2tsk
Paprikapulver 2tstk
Chilipeppar 2tsk
Olja
Ägg 8st
Russin
Svarta oliver
Hårdkoka äggen, hacka oliver.
Hacka lök som du bryner i paprikapulver och chilipulver.
Tillsätt och bryn köttfärsen, tillsätt oregano och pressa i vitlöken.
Smaka av med salt och övriga kryddor som du tillsatt.
Skala ägg och skär i klyftor.
Nu är det bara att fylla dina filodegsknyten med köttfärblandningen, oliver, ägg och några russin.
Empanadas fyllning får en 4 av 5
Tapenadknyten med filodeg
Dessa filodegsknyten smakar olika beroende på vilken tapenad du väljer.
Tapenadsmaken kan ta över lite för mycket så bäst du gillar tapenaden ;)
Basilika 1 kruka
Tapenad 1dl
Mozzarella 125g
Svartpeppar.
Strimla basilika och riv mozzarela, blanda ihop med tappenad och smaka av med svartpeppar.
Bland de enklaste fyllningarna.
Tapenadfyllningen får en 2 av 5, kan bli bättre med en annan tappenad, lite tråkig.
Filodegsknyten med spenat och getost
Spenat 500g (fryst) går bra att göra på färsk, då får du höfta med möngden ;)
Getost 400g
Flytande honung
Valnötter
Den enda förberedelsen du behöver göra är att skiva upp getosten.
Lägg en klump spenat i mitten av ditt knyte lägg getostskiva uppepå bryt söder önskad mängd valnött och ringa över honung. Vik ihop knytet.
Super enkelt och väldigt gott.
Betyg 4 av 5