Raw cheesecake med smak av citron

Botten
Dadlar 100g (urkärnade)
Sötmandel 200g
Salt en nypa
Kanel ½ tsk
 
Fyllning till cheesecake
Cashewnötter 400g
Kokosolja 2.5 dl
Agavesirap 2dl
Färskpressad citronsaft 2dl (ca 5 normalstora citroner)
Salt 0.5 tsk
Vaniljpulver 0.5 tsk
 
Färskpressad granatäppeljuice 2.5 dl (ca 4st granatäpplen)
 
NÖTTER BLÖTLÄGGES MINST 1 TIMME I FÖRVÄG
 
Att göra botten.
Mixa med stavmixer, nötter och dadlar (urkärnade). Tillsätt en nypa salt och kanelen.
(Jag provade inte detta med blender/mixer då jag misstänker att det inte blandar sig så bra, blir klump i botten)
Tryck ut degen i en springform.
  
(Blötlagda mandlar och dadlar. Degen uttryckt i formen)
 
Fyllningen till cheesecaken
 
Pressa saften till granatäppeljuice, ställ åt sidan.
Smält kokosoljan över vattenbad.
Mixa restan av ingridienserna, därefter mixas granatäppeljuicen ner.
  
(Cashewnötter smeten innan och efter mixning.)
 
Häll ner smeten på botten i springformen.
Ställ in i frysen över natten. Ställ fram cheesecaken 1 timme i förväg.
 
   
(Raw cheesecake innan frysen och efter frysen vid första prov biten)
Follow on Bloglovin
Taggar: RAW, cheesecake, citron, food, granatäpple, kokosolja, mandel, nyttig cheesecake, nötter, raw food, raw recept, recept, tips, utan socker;

Kommentarer :

#1: Jonas

Det där såg/ser ju inte lite gott ut =) så tack för receptet ^^

Svar: Varsågod ;) Jag tycker den är supergod bör absolut testas
PeB

skriven

Kommentera inlägget här :