Mörkchokladtryffel med daim

 
 
 
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak av en enklare sort (kan uteslutas)
  • 400 g mörk choklad med hög kakaohalt
  • 1 st finhackad daim chokladkaka (à 56 g)
  • ev kakao att rulla i
  
 
  1. Häll grädde och konjak i en kastrull. Koka, ta bort från värmen och lägg i smulad Daim. Lägg i hälften av den mörka chokladen och rör på svag värme tills den har smält.
  2. Kyl i vattenbad. Låt stå svalt, dock ej i kyl, över natten.
  3. Rulla kulor av chokladen.
  4. Smält resterande choklad i vattenbad (eller någon annan choklad). Doppa de mörka chokladkulorna i chokladen och lägg dem svalt.
  5. Rulla gärna chokladkulorna i kakaopulver.
 
Follow on Bloglovin
Taggar: choklad, chokladbollar, chokladtryffel;

Kommentera inlägget här :